Предавање за словенечките искуства со дигиталната крипто валута „биткоин“

Од:

Предавање за имплементирањето на дигиталната крипто валута „биткоин“ во традиционалниот АТМ систем во Словенија ќе се одржи денеска во Универзитетот Американ колеџ во Скопје.

Теми на предавањето се биткоинот наспроти традиционалните валути, претприемачките банки наспроти традиционалните банки и биткоинот во интернационалниот финансиски сектор и јавноста.

Предавањето ќе го одржи Јака Вадњал, претседател на управниот одбор на „LON Saving House“ од Словенија и вонреден професор на Универзитетот Американ колеџ во Скопје.

Би можело да ве интересира

Американско регулаторно тело бара „Фејсбук“ да се откаже од криптовалутата

Ана Ололовска

Биткоинот го собори овогодинешниот рекорд

Ана Ололовска

Вредноста на биткоинот се искачи на 7.000 долари

Двоцифрен раст на вредноста на биткоинот

Ана Ололовска

Вредноста на биткоинот би можела да потоне на нула

Ана Ололовска

„Фејсбук“ развива својa крипто-валута

Наум Локоски