Позначајни движења кај каматните стапки на банките и штедилниците

Од:

Продолжи трендот на намалување на просечната каматна стапка на вкупните кредити на годишна основа. Во месец април е на ниво од 4,30%.

dobivaj vesti na viber

Просечната каматна стапка на вкупните депозити изнесува 0,68%.

Најновото соопштение за позначајните движења кај каматните стапки на банките и штедилниците е достапно на следната врска.

Би можело да ве интересира

Средба на гувернерката Ангеловска-Бежоска со тимот на Светската банка: Народната банка е столб за одржување на финансиската стабилност

Ана Ололовска

НБ: Солидна кредитна поддршка на приватниот сектор во првото полугодие, особено на корпоративниот сектор

Ана Ололовска

Средба Ангеловска-Бежоска со претставникот на ЕИБ, Бјорн Габриел: Зелените финансии станаа потреба

Ана Ололовска

Во мај: Годишен раст од 2,4 % на вкупните депозити и од 9,9 % на вкупната кредитна поддршка

Ана Ололовска

Ангеловска-Бежоска на Годишната конференција на ЦЕФ: Со подигнување на капацитетот на институциите во регионот, до раст на продуктивноста и економскиот потенцијал

Ана Ололовска

Позначајни движења кај останатите финансиски институции: прв квартал на 2022 година

Ана Ололовска