Постигната 7-ка во Кичево, вредна над 500.000 евра

Од:

Државна лотарија известува дека во 95. коло од играта на среќа ЛОТО 7, постигната е лото-премија во вредност од 32 921 304 00 денари, (околу 535 000 евра). Извлекувањето се реализираше вчера, во среда, на 30 ноември (2022 г.), со пренос во живо на Канал 5 телевизија.

Според податоците од системот, дознаваме дека уплатата е извршена на продажното место ДЕТЕЛИНКА, во Кичево. Уплатени се 5 лото-комбинации, а добитна е 5-тата комбинација со броевите: 2, 10, 11, 12, 24, 36, и 37.

Ова е 27-ма лото-премија од почеток на приредување на игрите на среќа на Државна Лотарија (од 2010 година).

За 7-ка досега се славеше во: Свети Николе, Неготино, Тетово, Струмица, Кавадарци, Кичево, Куманово, Битола и Скопје. Рекордната премија во вредност над 41 000 000 денари е постигната на 26 октомври 2021 во Визбегово, Скопје.

Најновата 7-ка е втора во Кичево и повеќе од двојно поголема од првата. Првата, во 2019 г., на Зоран Митаноски и неговото семејство им донесе премија од 11 966 712 денари.

Ја поздравуваме одлуката на лото-играчите коишто досега јавно го споделија своето искуство – какво е чувството кога ќе се добие 7-ка на ЛОТО 7.

Веруваме дека наскоро ќе се запознаеме и со нашиот најнов добитник и ќе ви ја пренесеме среќната приказна на најновиот лото милионер.

Во тек е уплатата за коло 96, а премијата за 7-ка изнесува 7. 000.000 денари.

Во претпразничниот период Ви предлагаме онлајн учество на www.loto.mk, во играта на среќа со најголема добивка во државата ̶ Играта ЛОТО 7.

Би можело да ве интересира

Камионџија добил три пати на лотарија за само 11 месеци

Милиони Американци во надеж: Добивката на Мега милионс над милијарда долари

Предраг Петровиќ

Бонус игра за online учесниците на Лото 7 и Џокер овозможено од www.loto.mk

Ана Ололовска

Последното BMW X1 од бонус играта „Заврти еко скутер тркало“ ќе се вози низ Скопје

Ана Ололовска

Славиме за 7-ка вредна 27,385,728 денари во градот Кочани

Ана Ололовска

Голем интерес за учество во Бонус играта на Државна лотарија „Играј ONLINE И ЗАВРТИ ЗА БОНУС“

Ана Ололовска