Oтворено со Управата за имотно правни работи

Од:

 Граѓаните од денеска преку директна комуникација со стручни тимови на Управата за имотно правни работи ќе може да добијат стручна помош за решавање проблеми од имотно правен карактер и да добијат одговор на прашања од таа област.

За таа цел ќе се спроведе акција „Отворено со Управата за имотно правни работи“  во просториите на подрачните одделенија за првостепена управна постапка, која ќе трае до 28 март од 10 до 18 часот, соопшти Министерството за финансии.

Денеска и утре акцијата ќе се одвива во подрачните одделенија за првостепена управна постапка во општините Карпош, Центар и Кисела Вода. На 22 март граѓаните добиваат можност за средби со стручни тимови на Управата во подрачното одделение за првостепена управна постапка во Куманово, на 25 во Битола, на 26 во Охрид и во Струга, на 27 во Гостивар  и во Тетово. Акцијата ќе заврши со активности на 28 март во подрачните одделенија за првостепена управна постапка во Струмица и во Штип.

Би можело да ве интересира

Реорганизацијата на државните органи клучна реформа за подобрување на јавната администрација

Ана Ололовска

Владата го одобри нацрт-законот за систематизација на административните службеници

Битиќи: Одлуката да биде покриено боледувањето од Ковид-19 важи за сите

Ана Ололовска

Груби: Владата размислува за посебен закон за рамковните вработени што не одат на работа

Жарко Настоски

Повеќе систем, помалку бирократија – најавени реформи за модерна и ефикасна администрација

Ана Ололовска

СДСМ: Новата Влада ќе има помалку министри и за 20% намалена администрација

А1он

Leave a Comment

3 × one =