Одбележување на Светскиот ден на правата на потрошувачите

Од:

Со приклучување на глобалната кампања за градење „Подобар дигитален свет“ која промовира пристап, партиципација и иновација кои се полезни за потрошувачите, економијата и општеството, Организацијата на потрошувачите на Македонија (ОПМ) денеска ќе го одбележи Светскиот ден на правата на потрошувачите.

dobivaj vesti na viber

Во одбележувањето на Светскиот ден на правата на потрошувачите се вклучени и Министерството за економија и Советот за заштита на потрошувачите на Град Скопје.

Организациите на потрошувачи од целиот свет, во соработка со Светската организација на потрошувачи ќе се обединат со една крајна цел: Градење дигитален свет на кој потрошувачите можат да му веруваат.

Би можело да ве интересира

Потребна едукација на потрошувачите за прописите и нивните права

Ана Ололовска

Брошура за колективна заштита на правата на потрошувачите

Ана Ололовска

Дигиталниот пазар во фокус на Светскиот ден на правата на потрошувачите

Ана Ололовска

Ќе се објавуваат компаниите со најмногу поплаки од потрошувачите

Ана Ололовска

Информирање на потрошувачите за безбедност на производите и електронското тргување

Емир Латифовиќ

Светски ден на правата на потрошувачите

Ана Ололовска