Објавен јавен повик за програмата „Млади менаџери и бизнис лидери“

Од:

Под покровителство на Кабинетот на претседателот на Република Северна Македонија и во соработка со Советот на странски инвеститори при Стопанската комора на Македонија во претстојниот период ќе се реализира програмата „Млади менаџери и бизнис-лидери“.

Програмата предвидува 15 млади луѓе преку низа обуки спроведени во неколку компании-членки на Советот на странски инвеститори, да се стекнат со конкурентни вештини и знаења.

Целта е да се овозможи градење вештини кај идните млади менаџери и бизнис-лидери со трансфер на знаења овозможен преку соработката на Претседателот и Советот на странски инвеститори, да се откријат потенцијални таленти и да им се овозможи на компаниите кои ќе учествуваат во рамки на проектот подобро да разберат што ги мотивира младите.

Програмата ќе се реализира од декември годинава до февруари следната година, а право на учество имаат студенти до 29 години кои се во последната година од додипломските студии, дипломирани студенти, како и студенти на магистерски и докторски студии на факултетите по економија, право, човечки ресурси, менаџмент, јавна администрација, бизнис или научна област.

Повеќе информации за учество во програмата може да се најдат на јавниот повик објавен на веб-страницата на Претседателот и на www.fic.mk.

Би можело да ве интересира

Османи: Бизнисот треба да ги предводи добрососедските односи

Ана Ололовска

Азески: Политичките случувања не влијаат врз бизнисот со Бугарија

Заев на состанок со Асоцијацијата на странски компании: Партнерски креираме поволен деловен амбиент

Ана Ололовска

Турски „Арчелик“ купува 60 проценти од бизнисот на „Хитачи“

Креирана дигитална алатка за кариерно насочување

Ана Ололовска

Нова бескаматна кредитна линија од 31 милион евра за малите бизниси

Ана Ололовска