Нови вработувања во рудникот САСА

Од:

Од почетокот на овој месец, рудникот за олово и цинк САСА вработи нови 44 лица. Пред да стапат на работните места, соопштуваат од Рудникот, за сите нови членови на тимот е организирана соодветна обука за да се осигура дека тие безбедно ќе ги извршуваат работните задачи.

-Среќни сме што го зајакнуваме нашиот тим со нови вработени. Просечната возраст на нововработените е 27 години и ние веруваме дека тие ќе внесат дополнителна енергија и ентузијазам во нашиот тим, што ќе помогне во зголемувањето на вкупната ефективност и продуктивност на нашата компанија. Како компанија ќе сториме сѐ нашите нови вработени да ја добијат неопходната поддршка од сите нас, за да можат полесно да се вклопат во колективот и секако, да се чувствуваат добредојдени и исполнети, вели генералниот директор на Рудник САСА, Олег Телној.

Согласно процедурите за работа што важат во целокупниот рударски комплекс, во почетниот период, сите нововработени ќе бидат под засилен мониторинг и придружба од искусни вработени, за да можат да го достигнат неопходното ниво на работни вештини.

Со новите вработувања, вкупниот број вработени во САСА надмина 680 лица.

Би можело да ве интересира

Во Гостивар вработени 76, откази добиле 22 лица

Ана Ололовска

МТСП: Паричен надоместок за прекин на работен однос согласно работниот стаж, преку Агенцијата за вработување

Ана Ололовска

Дигитализирани услугите на Агенцијата за вработување

Ана Ололовска

Над 60 проценти од компаниите се соочуваат со недостиг на кадар

Ана Ололовска

Оперативен план за 2020: Околу 12 илјади невработени лица ќе се вклучат во активни мерки за вработување

Ана Ололовска

ВИДЕО: Со 1,4 милијарда денари преку Оперативниот план ќе се опфатат 11.761 лице

Ана Ололовска