Ниска цената на јагнето и млекото, сточарите ги нудат стадата на продажба

Од:

Речиси двојно пониска беше откупната цена на јагнешкото за празниците. Сточарите кубурат и со, како што велат, ниска откупна цена на млекото, поради што голем дел од нив веќе ги нудат своите стада на продажба.

Според претседателот на Асоцијацијата на земјоделци на Македонија Евтим Шаклев, цената на божиќното јагне беше 140 денари килограм жива мера, наместо 200 до 220 денари.

Би можело да ве интересира

АФПЗРР: Почна аплицирањето за субвенции за прва фаза произведено и предадено млеко на преработувачки капацитети

Ана Ололовска

При крај рокот за аплицирање за набавка на педигриран приплоден добиток

Ана Ололовска

Деветта средба на сточари и земјоделци

Наум Локоски

Николовски: Со развојни мерки ќе го сопреме падот на бројките во сточарството

Наум Локоски

Повеќе говеда, а помалку живина лани во Македонија

Ана Ололовска

Цената на јагнето ниска, најголем пласман во Италија

Ана Ололовска