Никола Рибароски избран за претседател на Комората на друштва за геодетски работи

Од:

На редовно годишно собрание на Комората на друштва за геодетски работи, делегатите го избраа Никола Рибароски за претседател на оваа Комора.

Како што се наведува во соопштението од Комората, по изборот тој истакна дека ќе ги застапува заедничките интереси на членовите на Комората институциите на национално и интернационално ниво, ќе ги чува угледот, честа и правата на членовите и вработените овластени геодети, и ќе се грижи дејност да ја вршат во согласност со матичниот Закон.

Рибароски е дипломиран геодетски инжинер и магистер по технички науки на Градежниот факултет во Скопје. Има повеќегодишно искуство во секторот и во изминатиот мандат беше член на Управниот одбор на Комората. Рибароски делуваше со силни и континуирани заложби за подобрување на условите за работа за геодетските друштва, но и за зголемување на јавните овластувања за геодетите кои се неопходни за либерализација на пазарот и економски раст на секторот.

Би можело да ве интересира

Трајан Ангелоски е нов претседател на Сојузот на стопански комори на Македонија

А1он

Сојуз на стопански комори на Македонија: Итно да се преземат чекори за справување со енергетската криза

А1он

ССК: Новите марки за заштита од Ковид се неспроведливи, треба да се прецизираат

Ана Ололовска

Македонско-хрватски бизнис средби: Авиолинија меѓу туристичките центри и економска дипломатија

Ана Ололовска

Арсовска: Има потенцијал за удвојување на трговската размена со Хрватска

Ана Ололовска

Арсовска: Малите и средните претпријатија се клучот за побрзо економско закрепнување

Ана Ололовска