Митревски: Управниот суд ја потврди легитимноста на раководството на ССМ

Претседателот на Сојузот на синдикати на Македонија, Живко Митревски денеска соопшти дека Управниот суд донел одлука со која се потврдува неговиот избор за претседател на синдикатот.

На прес-конференција Митревски истакна дека одлуката ја потврдува легитимноста на раководството на ССМ и дека претходниот министер за труд и социјална политика Ибрахим Ибрахими постапил правилно кога го поништил решението на техничката министерка Фросина Ременски.

– Со одлуката се потврдува дека бил направен обид за фалсификување на документи и направени се низа повреди во постапката која ја воделе т.н. лидери на синдикати и в.д претседател, рече Митревски.

Тој побара почитување на одлуката на Управниот суд, а од претседателите на СИЕР, УПОЗ и в.д претседателот на ССМ Дарко Димовски да си поднесат неотповиклива оставка поради, како што рече, направен фалсификат и злоупотреба на членството.

Подолг временски период меѓу Митревски и Димовски се водеше спор околу тоа кој е легитимен претседател на ССМ.

Би можело да ве интересира

ССМ не се согласува со Советот на странски инвеститори, да се зголеми прво продуктивноста, а потоа платите на работниците

Ана Ололовска

Првомајски марш на ССМ – нов закон за работни односи прилагоден на европското и светско трудово законодавство

Ана Ололовска

Меѓународен ден на трудот – работниците бараат унапредување на правата

Ана Ололовска

ССМ со синдикален марш ќе го одбележи 1 Мај

Ана Ололовска

ССМ ќе го одбележи 1 Мај со синдикален марш

ССМ предлага зголемување на минималната плата

Ана Ололовска