Минималните трошоци на едно семејство во септември зголемени за 50 денари

Од:

Минималните трошоци на едно четиричлено семејство во септември се зголемени за околу 50 денари во однос на август.

Според Сојузот на синдикати на Македонија, кој ја изработува синдикалната потрошувачка кошница, во септември минималните трошоци изнесувале 34.393 денари што во споредба со август претставува зголемување за 51 денар.

Најмногу пари се трошат за храна и пијалоци за што минимално се потребни 14.662 денари, додека за плаќање на режиските трошоци потребни се 10.839 денари. За хигиена минимум би се потрошиле 2.385, а за превоз 2.539 денари.

Би можело да ве интересира

Нови 40 компании се приклучија на балансната група на „РЕС“

Данас: Српскиот извоз во Русија во јуни е зголемен за 30 отсто во однос на истиот месец лани

Осигурителите го зголемија просторот на ризични области во Црното и Азовското Море

А1он

Почна примената на Договорот за поедноставен транспорт на храна меѓу Македонија, Србија и Албанија

А1он

Владата усвои информација за изработка на физибилити студија за Специјална економска зона за трговија и стоки

А1он

Бизнисот бара ревидирање на мерките

Ана Ололовска