МАПАС: Продажбата на НЛБ пензиски фонд нема да влијае на функционирањето на друштвото

Од:

Процесот на продажба на акционерскиот капитал на НЛБ Нов пензиски фонд АД Скопје ќе се одвива под целосна контрола на Агенцијата за супервизија на капитално финансирано пензиско осигурување – МАПАС согласно македонското законодавство.

– Мисијата на Агенцијата за супервизија на капитално финансирано пензиско осигурување – МАПАС е да ги заштити интересите на членовите и на пензионираните членови на пензиските фондови и да го поттикне развојот на капитално финансираното пензиско осигурување заради посигурни пензионерски денови, стои во соопштението од МАПАС.

Наведуваат дека процесот на продажба нема да влијае на функционирањето на пензиското друштво ниту на пензиските фондови со кои управува друштвото.

НЛБ Нов пензиски фонд АД Скопје, како што стои во соопштнето, ќе продолжи да ги извршува своите функции во согласност со законската регулатива и во најдобар интерес на членовите на пензиските фондови со кои управува.

Би можело да ве интересира

МАПАС: Членовите во вториот и третиот пензиски столб да ги ажурираат своите лични податоци

НЛБ Банка со нова кредитна линија за поддршка на конкурентноста на правните лица

А1он

Средба на министерката Шахпаска со претставници на МАПАС

Ана Ололовска

Во вториот и третиот пензиски столб над 1,37 милиони евра акумулирани средства на членовите

Ана Ололовска

Кампања за вклучување во задолжителните и доброволните пензиски фондови

Ана Ололовска

Фонд на ПИОСМ: Сите кои земаат пензија во Еуростандард банка да достават известување преку која банка да им се врши исплатата

А1он