Ковачевски изврши увид во работењето на рудниците Суводол и Брод/Гнеотино и на Термоелектраната

Од:

Генералниот директор на АД ЕСМ, Васко Ковачевски во текот на празничните денови беше во посета на РЕК Битола и на работниците кои за време на празниците Бадник и Божик ги извршуваа своите работни задачи.

Како што информираат од АД ЕСМ, генералниот директор Ковачевски извршил увид во работењето на рудниците Суводол и Брод/Гнеотино, и на Термоелектраната.

Ковачевски беше придружуван од помошникот на директорот за производство во АД ЕСМ, Љубчо Кижевски, директорот на РЕК Битола, Златко Ќурчиевски и директорите во РЕК Битола.

Би можело да ве интересира

ЕЗ: АД ЕСМ самоиницијативно ќе си пресметува цена на јаглерод како подготовка до задолжителното законодавство

Ана Ололовска

ЕСМ: Политичките партии да не не инволвираат во дневно-политичките пресметки

Ана Ололовска

Ќурчиевски: И покрај енергетската транзиција никој во РЕК Битола нема да остане без работа

Ана Ололовска

Ковачевски: Очекуваме во наредните два до три месеци да ја докомплетираме постапката за изградба на топловодната мрежа во Битола

Ана Ололовска

РЕК Битола го стави во функција Блок 1

Ана Ололовска

(ВИДЕО) Ковачевски: Блок 1 во РЕК Битола ќе стане гасна електрана до 2025/26 година

Ана Ололовска