Конференција за поттикнување на политички дијалог за чиста, достапна и безбедна енергија

Конференција за поттикнување на политички дијалог за чиста, достапна и безбедна енергија во Република Северна Македонија ќе се одржи денеска во хотел Дабл Три Хилтон, информираат од МАЦЕФ- Центар за енергетска ефикасност на Македонија.

Конференцијата се реализира во рамки на проектот „Дијалог за енергетска транзиција на Западен Балкан“, финансиран од Министерството за одржлив развој и туризам на Република Австрија, а локално спроведуван од МАЦЕФ.

Настанот претставува поттик за поширока дебата за приликите, можностите, предизвиците и политичката расположливост за придвижување на државата кон одржливост и високо ниво на заштита на животната средина, се наведува во соопштението од МАЦЕФ.

Би можело да ве интересира

СДСМ: Цената на струјата остана иста, со евтина тарифа граѓаните заштедуваат до 11 милиони евра

Ана Ололовска

Без струја утре делови од неколку скопски општини

Ана Ололовска

Цената на струјата за домаќинствата останува иста

Ана Ололовска

Утре без струја дел од селата во општина Сарај

Ана Ололовска

Не се очекува зголемување на цената на струјата со новиот универзален снабдувач

Ана Ололовска

Без струја утре делови од неколку скопски општини

Ана Ололовска