Конференција за подготовката на програмата за економски реформи 2020-2022

Од:

Министерството за финансии, во рамки на економскиот дијалог на ЕУ со земјите од Западен Балкан и Турција организира конференција со цел да се дискутира подготовката на „Програмата за економски реформи 2020-2022“.

На конференцијата обраќања ќе имаат Драган Тевдовски, министер за финансии, Валтер Дефа, советник на Владата на Република Северна Македонија, Андреас Пападопулос, советник за економско управување, Европска Комисија, Саша Јазбец, државен секретар во Министерстото за финансии, Р. Словенија, Јана Репаншек, директор на Центар за извонредност во финансии, Љубљана.

На вториот дел, панел дискусија на тема: „Заеднички заклучоци од Економско – финансискиот дијалог за Програмата за економски реформи“ ќе учествуваат министерот Тевдовски, Анита Ангеловска – Бежоска, гувернер на Народната Банка, Дамјан Манчевски, министер за информатичко општество и администрација, Арбер Адеми, министер за образование и наука, Ѓонул Бајрактар, заменик – министер за труд и социјална политика и Фатон Сељами, заменик – министер за правда.

Би можело да ве интересира

Бектеши: До крајот на годината спогодба за „One Stop Shop” на ГП Ќафасан

Ана Ололовска

Според индексот на економски слободи, Северна Македонија најдобро позиционирана во регионот

Ана Ололовска

Анѓушев: Екомијата стабилизирана, рејтинг агенциите потврдуваат дека запловила во мирни води

Ана Ололовска

МФ: „Стандард и Пурс“ повторно го потврди стабилниот кредитен рејтинг на Република Северна Македонија

Ана Ололовска

Бектеши: Штетата од забраната за извоз на компири и мед во Косово е речиси нула

Ана Ололовска

Студија: Една четвртина од македонските туристи во странство плаќаат со картичка

Ана Ололовска