Фирмите од МКБ може да добијат информации за над 200 милиони компании од 230 земји

Од:

Македонското кредитно биро во соработка со својот странски партнер, Италијанското кредитно биро CRIF S.p.A, нуди единствена можност на македонските компании да побараат меѓународни извештаи со бонитетни информации за повеќе од 200 милиони компании од над 230 земји од целиот свет достапни на англиски јазик.

Меѓународните извештаи, како што информираат од МКБ, нудат можност да се намали ризикот во соработката со сегашните и идните деловни партнери. Овозможуваат брз и ефикасен увид во деловната и финансиска способност на странската компанија и го олеснуваат деловното одлучување.

Содржината на извештаите се разликува во зависност од земјата од која пристигнуваат информациите за компанијата, а истите содржат детални финансиски податоци, профил на компанијата, кредитна оцена, процена на ризик, управувачка и сопственичка структура, историја на промени, негативни настани, банкарски сметки, регистарски информации, подружници и канцелариии.

Овој извештај може да го добие која било компанија од државава со пополнување барање за меѓународен извештај на https://mkb.mk/. Извештаите се добиваат истиот ден или во рок од 2 до 10 дена, во зависност од земјата од која пристигнуваат информациите за компанијата. Повеќе информации за меѓународните извештаи на https://mkb.mk/megunarodni-izveshtai/.

Би можело да ве интересира

Credissimo прославува 5 години пари навреме со подароци од 5 000 ден. секој ден!

Ана Ололовска

Credisismo со поголем износ до 120.000 ден и нова Лојална програма!

Ана Ололовска

Заев најави нови 100 милиони евра за евтини кредити за стопанството

Жарко Настоски

Битолски банкари и двајца Грци преку ујдурми со кредити „олесниле“ банка за половина милион евра

Жарко Настоски

Балканот сѐ повеќе се потпира врз кинески кредити

Жарко Настоски

Државата ќе дели грантови до 15.000 евра за фирми преку бескаматната линија „Ковид 4“

Жарко Настоски