ФеД: Економската активност во САД продолжува да расте со умерено темпо

Од:

Федералните резерви на САД (ФеД) укажуваат дека економската активност во земјата во мај и јуни го продолжила растот со умерено темпо, притоа, прогнозите за периодот што следува се позитивни, и покрај некои негативни очекувања во трговијата.

ФеД е всушност Ценралната банка на САД, и наводите за економијата на земјата се објавуваат осум пати годишно во таканаречената „Беж книга“ (Beige book), извадоци од анализи и коментари на 12 регионални федерални банки за економската состојба во земјата.

– Од средината на мај до почетокот на јули економската активност во земјата продолжи да се зголемува со умерено темпо… Очекувано е растот да продолжи умерено, и покрај загриженоста за можно негативно влијание во однос на трговската неизвесност. Општо земено, предвидувањата за периодот што следува се позитивни, се вели во документот на ФеД.

Би можело да ве интересира

Американски санкции за двајца осомничени помагачи на Хезболах

Ана Ололовска

Петте најмоќни флоти во светот

Ана Ололовска

Турскиот Парламент ја осуди резолуцијата на американскиот Сенат за геноцидот врз Ерменците

САД и Кина постигнаа трговски договор

Гришам: Одобрувањето на обвиненијата за импичмент на Трамп е очајна шарада

Трамп: Одобрувањето на обвиненијата е срамота