ЕСМ Продажба објави повик за снабдување со природен гас за март

Од:

ЕСМ Продажба спроведува постапка преку јавен повик за прибирање понуди од домашни и странски лиценцирани фирми регистрирани за дејноста кои имаат можност да обезбедат и да испорачаат потребна количина на природен гас за месец март 2023г. за производство на топлинска енергија за топланите Исток, Запад, Енергетика и Скопје Север, како и за останати потрошувачи на природен гас во Р. Северна Македонија, кои снабдувањето ќе го вршат преку ЕСМ Продажба информира компанијата.

– Јавниот повик трае од 21.2.2023 до 24.2.2023г и понудувачите на истиот треба да достават податоци за нивната понуда во однос на техничките карактеристики на гасот, земја на потекло, гаранција, фиксна цена за MWh, вкупна количина која се нуди и изјава од одговорното лице на понудувачот дека може да ги обезбеди наведените количини во периодот за кој се дава понудата, односно за месец март на точка на испорака главна мерна станица (ГМС) Жидилово Република Северна Македонија се наведува во објавата од ЕСМ Продажба.

Би можело да ве интересира

Унгарија потпиша нов енергетски договор со Русија

ЕСМ Продажба потпиша договор за набавка на природен гас за април 2023 со Макпетрол

Ана Ололовска

Молдавија повеќе не добива руски гас

ЕСМ за март ќе набави гас од Макпетрол по цена од 60,10 евра

Руски гас преку Украина: Дневни испораки од 35,5 милиони кубни метри

А1он

Складиштата за гас во ЕУ исполнети до 84 проценти

А1он