ЕСМ: Правните субјекти до утре да аплицираат за повластено користење струја

Од:

АД ЕСМ преку ЕСМ Продажба ги повикува сите правни субјекти опфатени со одлуката на Владата за субвенционирано снабдување со електрична енергија, а кои ги исполнуваат условите од истата, да се пријават за снабдување со електрична енергија од 01.12.2022г, најдоцна до утре до 14.00ч.

Доколку не биде испочитуван рокот или пријавата се направи со некомплетни документи, пријавеното правно лице, по комплетирање на документите ќе биде вклучено во групата за снабдување од 1.1.2023година, велат од компанијата.

Повикот се однесува на јавните основни и средни училишта, јавни претпријатија од областа на водостопанство, собирање и одведување на урбани отпадни води и прочистување на отпадни води кои работат со пумпни и/или пречистителни станици (да се пријават мерните места на станиците) и дел од прехранбената индустрија со соодветните шифри на дејност наведени во одлуката на Владата.

Би можело да ве интересира

ЕСМ: Блок 1 на РЕК Битола повторно ставен во функција

Ана Ололовска

АД ЕСМ ја исклучи ХЕЦ Св. Петка и го стави на минимум производството во ХЕЦ Козјак со цел намалување на нивото на реката Вардар

Ана Ололовска

Нов скок на цената на струјата: за 16 отсто поскапа е понудата од ЕСМ за ЕВН

Орце Костов

Видео: Млаки радијатори, се штеди ли на греење, ќе поскапи ли парното?

Анита Петровска Рајковиќ

Прехранбените фирми можат да се пријават до 20 декември за субвенционирано снабдување од 1 јануари

Ана Ололовска

Училиштата добија продолжен рок до 20 декември да се пријават за субвенционирана струја

Орце Костов