ЕСМ: Греење ќе има, гас и топлинска енергија навремено се набавени за цел декември

Од:

АД ЕСМ соопшти дека испораката на топлинска енергија тече непречено и дека така и ќе продолжи и во следниот период.

– За декември е обезбеден природен гас од „Макпетрол пром-гас“ и топлинска енергија од ТЕ-ТО. АД ЕСМ продолжува со практиката за набавка на природен гас во покуси временски периоди поради финансиски подобрите услови – велат од компанијата.

Би можело да ве интересира

ЕСМ: Блок 1 на РЕК Битола повторно ставен во функција

Ана Ололовска

АД ЕСМ ја исклучи ХЕЦ Св. Петка и го стави на минимум производството во ХЕЦ Козјак со цел намалување на нивото на реката Вардар

Ана Ололовска

Нов скок на цената на струјата: за 16 отсто поскапа е понудата од ЕСМ за ЕВН

Орце Костов

Видео: Млаки радијатори, се штеди ли на греење, ќе поскапи ли парното?

Анита Петровска Рајковиќ

Прехранбените фирми можат да се пријават до 20 декември за субвенционирано снабдување од 1 јануари

Ана Ололовска

Училиштата добија продолжен рок до 20 декември да се пријават за субвенционирана струја

Орце Костов