ЕСМ – Енергетика непречено испорачува топлинска енергија

Од:

АД ЕСМ, подружица „Енергетика” врши непречено снабдување со топлинска енергија на корисниците во Скопје, приклучени на топловодната мрежа на Енергетика. Испораката на топлинска енергија е континуирана и се врши согласно мрежните правила.

dobivaj vesti na viber

-Од страна на Управниот одбор на АД ЕСМ, раководството на „Енергетика” и експертски тимови се следи состојбата со енергенсите на светско и домашно ниво, со оглед на вртоглавиот раст на цената на природниот гас, кој се користи како основен енергенс во производството на топлинска и електрична енергија во „Енергетика” и е навремено обезбеден, информира АД Електрани на Северна Македонија.

Преку АД ЕСМ-Енергетика со парно греење се снабдуваат околу 3500 домаќинства, 17 основни и средни училишта и детски градинки и 75 деловни субјекти во скопските населби Железара, Автокоманда, Триангла, Маџари и Хиподром.

Дежурни екипи се на располагање 24 часа за време на грејната сезона, како и служба за корисници и пријава дефекти со контакт 02/3104 816 и 071/313-405.

Би можело да ве интересира

Се поставуваат цевките од Топловодот од РЕК Битола

Ана Ололовска

ЕСМ: Фотонапонската електрана Осломеј во Кичево има енергетска вредност, но и еколошко значење за околината

Ана Ололовска

(ВИДЕО) Ковачевски: Со фотонапонската електрана „Осломеј“ до енергетска независност преку обновливи извори на енергија

Ана Ололовска

ЕСМ на регионална конференција за енергетика: Ја менаџираме енергетската и топлинската криза и во исто време работиме на инвестиции во обновливи извори

Ана Ололовска

Владата ќе ја покрие разликата во цената на парното

Катерина Павлова-Николовска

Парното греење ќе се нормализира во текот на вечерта најавуваат од ЕСМ