ЕСМ достави понуда на повикот за парно греење во Скопје

Од:

Во Владата денеска се одржа отворање на понудите на трите јавни повици за избор на вршители на енергетска дејност производство, дистрибуција и снабдување со топлинска енергија.

dobivaj vesti na viber

„Согласно јавниот повик за избор на вршител на енергетска дејност регулирано производство на топлинска енергија, вршител на енергетска дејност дистрибуција на топлинска енергија и вршител на енергетска дејност снабдување со топлинска енергија, денеска во Владата на Република Северна Македонија се одржа јавно отворање на понудите.

Комисијата составена од претставници на владини институции го спроведе отворањето на понудите по јавниот повик за избор на вршител на енергетска дејност регулирано производство на топлинска енергија и беше констатирано дека е пристигната една понуда од страна на понудувачот Друштво за производство на топлинска енергија ЕСМ ПРОИЗВОДСТВО НА ТОПЛИНА ДООЕЛ Скопје“, соопштуваат од Владата.

„По спроведеното отворањето на понудите по јавниот повик за избор на вршител на енергетска дејност дистрибуција на топлинска енергија беше констатирано дека е пристигната една понуда од страна на понудувачот Друштво за дистрибуција на топлинска енергија ЕСМ ДИСТРИБУЦИЈА НА ТОПЛИНА ДООЕЛ Скопје.

На јавниот повик за избор на вршител на енергетска дејност снабдување со топлинска енергија од страна на Комисијата беше констатирано дека е пристигната една понуда од страна на понудувачот Друштво за снабдување со топлинска енергија ЕСМ СНАБДУВАЊЕ СО ТОПЛИНА ДООЕЛ Скопје.

Откако ќе биде извршена евалуацијата на пристигнатите понуди, Комисијата ќе достави предлог до Владата, што ќе биде разгледан на една од наредните седници“, се додава во соопштението на Владата.

Би можело да ве интересира

Потпишан договор, продолжува испораката на греење во Чаир и Бутел

ЕСМ: Во тек е изработка на фактурите за топлинска енергија за октомври

Скопје Север исклучен од системот за гас по забраната од Град Скопје да користи мазут

Горан Наумовски

ЕСМ: АД Скопје Север одби да го потпише договорот, тие се одговорни за прекин на греењето во Чаир и Бутел

Ќе доцнат сметките за парно

Горан Наумовски

Договорот за парно греење поставен на веб-страната на ЕСМ, компанијата најави и праќање на договорот на домашна адреса

Горан Наумовски