Едукативната кампања за ИПАРД Програмата 2014-2020 стартуваше од Велес и Лозово

Од:

Од Велес и Лозово денеска стартуваше едукативната кампања за ИПАРД Програмата 2014-2020 во рамки на која ќе бидат организирани повеќе инфо денови, работилници и форуми низ целата територија на Република Македонија.

Инфо деновите се однесуваат на постапките и начинот за аплицирање за мерките 1 и 3 од програмата, во рамки на кои на располагање се 25 милиони евра.

За време на инфо денот во Велес, информираат организаторите, биле направени практични вежби во неколку работни групи за подготовка на Технички предлог проект и Деловен план на претпоставени предлог проекти за мерка 1, а бил претставен и на успешно реализиран проект од претходен јавен повик.

Едукативната кампања за ИПАРД програмата 2014–2020 продолжува утре во Штип и во Радовиш.

Рокот за поднесување на барања за мерката 3 „Инвестиции во материјални средства за преработка и маркетинг на земјоделски и рибни производи“ истекува на 29-ти јануари, додека рокот за поднесување на барања за мерката 1 „Инвестиции во основни средства на земјоделски стопанства“ истекува на 9-ти февруари.

Би можело да ве интересира

ВИДЕО: Потпишани првите договори од ИПАРД 2 за инвестиции во пеработувачки капацитети

Ана Ололовска

(ВИДЕО) Николовски: Креираме развојни политики за млекопроизводството

Николовски: Нови мерки за поддршка во земјоделството со развојна компонента

Голем интерес на прилепските земјоделци за механизација преку ИПАРД-програмата

Ана Ололовска

(ВИДЕО) Николовски: Досега реализирани околу 5 милиони евра инвестиции преку првиот повик од ИПАРД 2

Наум Локоски

Истекува рокот за апликации за мерка 3 од ИПАРД програмата

Ана Ололовска