Деветта средба на сточари и земјоделци

Од:

Во организација на подрачната единица на АПРЗ и земјоделско-сточарско здружение „АГРО ЦЕНТАР“ од Велес, денеска во с. Теово, општина Чашка, ќе се одржи деветта средба на сточари (одгледувачи на овци) и земјоделци од Републиката.

На средбата ќе присуствуваат регионалните сточари, претставници од локални здруженија од Републиката, директорот на Ј.П. Пасишта на Република Македонија Љујзим Фејзулаху и градоначалникот на општина Чашка.

На средбата ќе бидат изнесени импресии од досегашните состаноци, постигнатите резултати при комуникацијата со МЗШВ и насоки за понатамошно дејствување од страна на сточарите.

Би можело да ве интересира

Бабовски: До крај на јули може да се аплицира за добивање субвенции за земјоделството по Програма 2020 година

Ана Ололовска

Трајковски: Земјоделците да ги заштитат производите со ознаки за потекло или квалитет

А1он

Заев: Земјоделството е основата на македонската економија, браната Конско ќе наводнува нови 8.000 хектари земја

А1он

Четири нови земјоделски задруги со ЕУ грантови ќе инвестираат во производна опрема и маркетинг

Ана Ололовска

Земјоделците може да ги користат веќе извадените „трајни“ дозволи и во тридневниот карантински викенд

Ана Ололовска

Намаленото производство ја крева цената на доматите и краставиците во Струмичко

Ана Ололовска