Денови на финансиска писменост од 29 до 31 мај

Финансиските регулаторни тела во земјава на од 29 до 31 мај го организираат третото издание на Деновите на финансиска писменот во соработка со приватните финансиски компании.

Во текот на Деновите, институциите и компаниите, ќе спроведат бројни информативно-едукативни средби.

Народната банка, како еден од организаторите и учесник на Деновите на финансиска писменост, ги повикува граѓантие за присуство на едукативни презентации во Народнбата банка на теми платен систем и платежни услуги на 29 мај, банкарски систем на 30 мај и монетарна политика на 31 мај.

Со цел организирање на презентациите во зависност од искажаниот интерес од граѓаните, сите заинтересирани лица треба да го најават своето присуство преку порака на  еадресата [email protected] или на  официјалните страници на Народната банка на социјалните мрежи Фејсбук, Твитер и Инстаграм.

За присуство на презентациите можат да се пријават и претставници/тимови на приватни компании.

Рокот за пријавување е 27 мај 2019 година или до пополнување на максималниот број присутни, согласно со просторните капацитети.

Во текот на Деновите на финансиската писменост, во просториите на Народната банка ќе има и инфо-пулт, на кој во периодот од 10 до 13 часот, сите заинтересирани граѓани ќе можат да добијат одговор на нивните прашања од сферата на централнобанкарското работење кај нас. Заинтересираните ќе може да го посетат и Музејот на Народната банка.

Би можело да ве интересира

Намалување и бавниот раст на работоспособното население предизвик за земјите од регионот

Ана Ололовска

Конференција на Народната банка: Ќе се стимулираат значајни унапредувања на пазарот на платежни услуги во земјава

Ана Ололовска

Гувернерката во Брисел: Позитивни оцени од ЕК за монетарната политика, продолжуваме интензивно да работиме на јакнење на финансиската стабилност

Ана Ололовска

Ангеловска-Бежоска и Тевдовски на Економскиот и финансиски дијалог меѓу ЕУ и Западен Балкан и Турција

Ана Ололовска

Народна банка: Поволни поместувања во економијата

Ана Ололовска

„Централ бенкинг“: Ангеловска-Бежоска ќе стави личен печат врз централнобанкарското работење

Ана Ололовска