Дебата за состојбата во „сончевиот сектор“ во Македонија

Македонска асоцијација за сончева енергија „Солар Македонија“ кое е грантист на Проектот на УСАИД за развој на деловниот екосистем, денеска организира панел дискусија за состојбата во „сончевиот сектор“ во Македонија, како и работилница за претставување на новите услуги.

Најавено е учество на претставници од компании што работат со производство на сончеви колектори, невладини организации за животна средина, како и од секторот за енергетика во Министерството за економија.

Целта на грантовите од проектот на УСАИД е подобрување на постоечки и развивање нови деловни услуги за микро, малите и средните претпријатија (ММСП) во Македонија.

Би можело да ве интересира

Конференција за поттикнување на политички дијалог за чиста, достапна и безбедна енергија

Ана Ололовска

Бислимовски: До 5 март нови правила за снабдување со топлинска енергија во Скопје

Миноски: Влегувањето на пазарот за снабдување со енергија нов предизвик на компанијата

Ана Ололовска

РКЕ ќе доделува нови лиценци за производство и трговија со електрична енергија

Ана Ололовска

Сончеви колектори во Македонија само 0,02 метри квадратни по жител

Ана Ололовска

Гасот ќе го истисне јагленот од позицијата на втор извор на енергија

Ана Ололовска