Цените на производителите на индустриски производи на домашниот пазар повисоки на месечно, пониски на годишно ниво

Од:

Продажните цени на производителите на индустриски производи на домашниот пазар, во декември 2018 година се повисоки за 0,1 отсто на месечно ниво, а пониски за 0,8 отсто на годишно ниво, објави Државниот завод за статистика.

Во декември 2018, во споредба со ноември 2018 година, продажните цени на производителите на индустриски производи на домашниот пазар се повисоки во групите интермедијарни производи, освен енергија за 0,5 отсто, капитални производи за 0,2 отсто и нетрајни производи за широка потрошувачка за 0,6 отсто.

Во декември 2018, во споредба со декември 2017 година, продажните цени на производителите на индустриски производи на домашниот пазар се пониски во групите енергија за 6,4 отсто и капитални производи за 0,5 отсто.

Би можело да ве интересира

Прометот во индустријата намален на месечно, зголемен на годишно ниво

А1он

Раст на прометот на индустријата и на домашниот и на странскиот пазар

Ана Ололовска

Презентација на резултати од Project Hub Импакт 2019 „Креирај, откри и придонеси“

Ана Ололовска

Зголемени продажните цени на производителите на индустриски производи

Ана Ололовска

За 0,4 отсто зголемен бројот на работниците во индустријата

Ана Ололовска

Раст на индустриското производство во првиот квартал од 8,8 отсто

Ана Ололовска