Брошура за колективна заштита на правата на потрошувачите

Од:

Организацијата на потрошувачите на Македонија денеска ќе промовира брошура изработена во рамки на проект за запознавање на потрошувачите со колективната заштита на нивните права и ќе претстави наоди од изработениот документ за политики во областа.

dobivaj vesti na viber

Активностите се финансирани преку проектот „Развој на колективната заштита на потрошувачите во Југоисточна Европа“, спроведен од Германското друштво за интернационална соработка (GIZ), Отворен регионален фонд за Југоисточна Европа-Правна реформа по налог на Сојузното Министерство за економска соработка и развој на Германија (BMZ).

Целта е да се поттикне заедничка акција и соодветни активности од сите заинтересирани страни и надминување на ограничувањата за ефикасно спроведување на колективна заштита на правата на потрошувачите.

Би можело да ве интересира

Потребна едукација на потрошувачите за прописите и нивните права

Ана Ололовска

Дигиталниот пазар во фокус на Светскиот ден на правата на потрошувачите

Ана Ололовска

Ќе се објавуваат компаниите со најмногу поплаки од потрошувачите

Ана Ололовска

Одбележување на Светскиот ден на правата на потрошувачите

Ана Ололовска

Информирање на потрошувачите за безбедност на производите и електронското тргување

Емир Латифовиќ

Светски ден на правата на потрошувачите

Ана Ололовска