Болки во зглобовите? Сите препрати не се исти!

Во последно време како компанија се соочуваме со тенденција на зголемена потрошувачка на препарати на колагенска основа.

Како генерални застапници на компанијата Гелита и брендот ЦХ Алпха сакаме да ја информираме јавноста и потрошувачите за неколку елементи со што ќе придонесеме за реално, точно и навремено информирање околу нашиот бренд.

Имено, постојано сме соочени со промена на препаратот водејќи се од максимата, ЕВЕ ВИ ОВА Е ИСТО АМА Е ОД ДРУГА ФАБРИКА.

Ние не сакаме на ниту една компанија да и го оспориме правото да се бори на пазарот. Тоа е многу јасен постулат на економска битка на пазарот и тука не можеме ништо.

Но тоа не значи дека ние не треба да ги истакнеме фактите, а тие се:

1. ЦХ Алпха е носител на сустанцијата Фортигел која што е оргинатор на компанијата Гелита. Друга Гелита нема и друг Фортигел и во светот и кај нас нема. И тоа е факт.

2. ЦХ Алпха нема контра препарат кој е ИСТ. Може другиот да е подобар, може да е полош НО ИСТ НЕ Е. И тоа е факт

3. Тоа што имаат колагенска основа не значи дека се исти. Ако имаме две спортски блузи, од кои едната е од АДИДАС не значи дека и блузата од СПОРТЕКС е иста. Може да е подобра, може да е полоша, НО НЕ Е ИСТА.

4. Играта од типот исто е ама е од друга фабрика нанесува штета и на самата фабрика а највеќе штети на самиот потрошувач. Ние немаме право да оспоруваме некој да продава, но имаме право, користејќи ги јавните медиуми да кажеме дека играта од типот земав ЦХ Алпха од некоја сеоседна земја која што е иста, а не е иста, немаме само право туку и должност да кажеме дека тоа не е исто.

Се надеваме дека ова многу кратко објаснување ќе се сфати само и само како реална наша обврска да им помогнеме сите потрошувачи кои се одлучиле да користат од нашиот препарат да не бидат изманипулирани со исклучително вешти методи дека користат нешто исто а тоа да е далеку од вистината.

П.С Нам ни е совршено јасно дека една аптека или систем којшто продава сака да понуди нешто што во тој момент смета ДЕКА Е ИСТО, но исто така ни е јасно дека на тоа мораме да реагираме кога некој се служи со ментална игра од типот ЕВЕ ВИ ГО ИСТО Е ОВА Е НАША ЦХ АЛПХА!!!

Комерцијален текст на Хелиос Медикал

Би можело да ве интересира

Болки во зглобовите? Сите препарати не се исти!

Ана Ололовска

ВИДЕО: „Lucky days” во НЕПТУН од 27.06-02.07 – Најголеми попусти на целиот асортиман!

Ана Ололовска

Лајфер пиво – ново, ладно филтрирано пиво на пазарот

Ана Ололовска

DM и VISA ви подаруваат ваучер во износ од 500 мкд!

Ана Ололовска

Се’ уште не се снабдивте со пелети? Ова е одлична прилика да го сторите тоа по супер цена!

Ана Ололовска

„50 години од првите чекори“ јубилеен настан на АДИНГ

Ана Ололовска