Анѓушев: Презедов обврска еден мандат да помогнам колку што можам

Од:

Она што медиумите го објавија како добивка по најавата дека ќе се повлечам од функцијата за да се посветам на моите компании на кои им опаѓа капиталот се однесува за 2018 година која е книговодствено прикажана во февруари годинава. Јас зборувам за 2019 година што е нешто кое ќе го видите во завршните сметки во февруари 2020 година, порача денеска вицепремиерот за економски прашања Кочо Анѓушев.

-Тоа се јавно достапни податоци кои сите ќе можат да ги видат. Земав обврска еден мандат да помогнам колку што можам. Мислам дека тоа го направив на начин на кој ценев дека е најсоодветен, меѓутоа се створи јаз од она што се створи како перцепција во влијанието и евентуалниот конфликт на интереси, а од друга страна имаме нешто што е вистина и неа сите ќе ја видиме во февруари 2020 година, рече Анѓушев во одговор на прашање на денешната прес-конференција во Владата со администраторот на УСАИД Марк Грин.

Посочи дека причината за окажувањето од мандатот не е само ограничувањето за неговите компании, туку и неговото отсуство од компаниите поради што се бележат лоши резултати во работењето.

-Но, причините не се само во делот дека моите компании се ограничени да работат, туку и во моето отсуство таму. Во ред е да работите и да придонесувате доколку тоа биде препознаено како добро, а доколку некој има дилема дали вие имате некаков конфликт со тоа, тогаш во таква ситуација тоа повеќе губи смисла, потенцира Анѓушев.

Би можело да ве интересира

Анѓушев: Силно ги негирам сите сомневања изразени од Стејт департментот, ќе ја обжалам одлуката

Анѓушев на одбележувањето 20 години Фероинвест и Брако – обединување на стопанството, ЗЕК, силни партнерствава, градење кадри

СКСМ: Награди за КИФ, Анѓушев и регионалните комори во Битола и Прилеп

Анѓушев на европски форум за енергија во Атина: Потребни се технички решенија за енергетската криза

Кочо Анѓушев ќе го продава велешки Борец на берза за 25.000 евра

Жарко Настоски

Анѓушев: Јас не го контролирам Парламентот, канцелариите за странски инвестиции ќе бидат отворени кога законот ќе помине на Парламент

Маја Илиевска-Пачемска