Активирани дисперзирани канцеларии на МЗШВ во Новаци и Могила

Од:

Подрачната единица на Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство со седиште во Битола, информира дека ги активира своите дисперзирани канцеларии во општините Новаци и Могила, а со цел поефикасно пружање услуги од интерес на земјоделците.

Од ПЕ на МЗШВ во Битола соопштија дека денеска почна процедурата за поднесување барања за директни плаќања за растително производство, за поледелски и градинарски култури, лозови и овошни насади.

До крајот на месецов барање за добивање финансиска поддршка може да достават и сите лица кои се занимаваат со сточарско производство, односно, одгледуваат говеда, овци, кози, пчели свињи, а може да се аплицира и за финансиска поддршка за заклани животни во кланица. Системот е отворен и барањата се поднесуваат електронски и затоа препорачливо е земјоделците пријавувањето да го направат од дома или да користат поддршка во канцелариите на МЗШВ во Битола, Новаци и Могила

Крајниот рок за пријавување на субвенциите е 31 јули, нагласуваат од ПЕ на МЗШВ во Битола.

Би можело да ве интересира

УХМР: Внимателно движење околу помалите реки, можни се порои

А1он

Завршува рокот за аплицирање за земјоделски субвенции

Ана Ололовска

Рокот за плаќање закупнина за државно земјоделско земјиште продолжен до 18 декември 2020

Ана Ололовска

За субвенции досега аплицирале 60.350 земјоделци, рокот завршува утре

Ана Ололовска

МЗШВ: За пет дена завршува рокот за поднесување барања за субвенции за Програмата за директни плаќања 2020 година

Ана Ололовска

Подрачните единици на МЗШВ ќе работат и викендов за поднесување барања за субвенции

Ана Ололовска