Завод и Музеј-Битола промовира Зборник на трудови

Од:

Националната установа Завод и Музеј-Битола го отпечати и промовира најновиот Зборник на трудови, стручно-научно публикација чиј издавач е таа национална установа.

Зборникот содржи 16 научни трудови од различни научни области, и се печати по подолга пауза, односно застој кој конечно е прекинат благодарение на поддршката на Министерството за култура кое го финансираше издавањето на најновиот број на Зборникот, информираа од НУ Завод и Музеј-Битола.

-Министерството ја препозна важноста на Зборникот и го сврсти во програмата за поддршка на проекти од национален интерес во културата. Во списанието објавени се 16 трудови на автори од различни генерации посветени на истражувања и пишувања на теми од областа на конзервација и реставрација, археологија, историја на уметност, современа уметност и класична филологија, посочи Енгин Насух, прв човек на редакцискиот одбор, избран за подготовка и печатење на зборникот.

Првиот број на Зборникот на научни трудови чиј издавач е НУ Завод и Музеј-Битола е отпечатен во 1989 година на иницијатива на Димитар Димитровски, тогаше директор на таа установа.

Би можело да ве интересира

Отворени за посетители Народниот музеј, спомен-куќите и Спомен-костурницата од НОВ во Велес

Ана Ололовска

Онлајн филмска програма во МСУ-Скопје

Ана Ололовска

Водич за музејска програма за деца/лица со аутизам и нивните семејства по повод Меѓународниот ден на музеите

Ана Ололовска

Претседателката на МНК ИКОМ им го честита 18 Мај на сите музејски работници

Ана Ололовска

Онлајн одбележување на Меѓународниот ден на музеите

Ана Ололовска

Почнува проектот „Музејска едукација преку цртежи“ на Археолошкиот музеј

Ана Ололовска