Во Виена ќе се одржи саем на уметноста „Арт Австрија“

Од:

На саемот на уметноста „Арт Австрија“, што од 11 до 14 април ќе се одржи во виенскиот музеј „Леополд“, ќе биде претставена австриската уметност од 19-от век до денес.

Во текот на четирите дена музејот „Леополд“ ќе се претвори во мека на колекционерите на австриската уметност.

На три нивоа и површина од 2.450 квадратни метри ќе се претстават околу 50 изложувачи, меѓу кои се и некои од најдобрите галерии во Австрија.

Музејот ќе може да се посетува по ново работно време: 11-21 часот од понеделник до четврток, 11-19 часот во петок и сабота и 11-18 часот во недела.

Заинтересираните посетители очекуваат дела од времето на југендстилот, бидермајерот и класицизмот, но и современи трудови.

Би можело да ве интересира

Момче оштети слика на Пикасо вредна 20 милиони фунти

Татјана Ташкова

Шестоодделенка е најмлад уметник за тетоважи во Сингапур

Татјана Ташкова

Иваноска со изведувачкиот перформанс Лесна_Акумулација на капитал, Прља со Субверзија во црвено и Јовановиќ со Протестен споменик

Ана Ололовска

Наградени најдобрите уметнички дела создадени од амбалажен отпад

Ана Ололовска

Откриена спомен – бистата на Мартиноски во Букурешт

Ана Ололовска

Младите заинтересирани за изложбите на МСУ, едукативната програма ќе продолжи во 2020

Ана Ололовска

Leave a Comment

19 + 14 =