Во Струмица изложба на отворено „Струмички бисери“

Од:

Долж струмичкото корзо вечер ќе биде поставена изложбата „Струмички бисери“, на која ќе биде прикажано културно-историското наследство на Струмица низ фотографии, кои ќе бидат проследени со краток опис и историјат.

Изложбата е во организација и реализација на НУ „Завод и музеј-Струмица“ и е дел од манифестацијата „Струмица град на културата 2021“.

Според организаторот, поставувањето на изложбата има за цел поголема афирмација и презентација на културно – историското наследство на Струмица.

Би можело да ве интересира

Меѓународна изложба на копаничарски дела отворена во Кавадарци

Ана Ололовска

Ретроспективна изложба на Жарко Јакимовски во Музејот на Град Скопје

Отворена изложбата „Рак не е само хороскопски знак“

Ана Ололовска

„Граници“ на Старова Ќерими и Мехмети во Галерија „Gentinetta“ во Цирих

Еднодневна изложба на илустрации во филијалата на Халкбанк во Скопје

Ана Ололовска

Изложба и промоција на книга „Архитектура на издиш/надув-ување 1“ од Лазар Димов во холот на Филхармонија

Ана Ололовска