Во Крива Паланка изведена детската претстава „Волшебниот часовник“

Од:

Театарот за деца и младинци од Велес ги развесели најмладите жители на Крива Паланка со детската претстава „Волшебниот часовник” со гостување во Центарот за култура и во детската градинка „Детелинка”.

Претставата „Волшебниот часовник”, дело на рускиот автор Сергеј Аксаков, е едукативна поучна приказна за годишните времиња претставувани од нивниот стар, но умен господар. Во неа како ликови се појавуваат: Златната есен, Пеце Малерот и Лошко Добриот кои низ дејството им пренесоа важна порака на дечињата од предучилишна и школска возраст дека секој човек може да биде подобар и корисен за себе и другите.

„Волшебниот часовник” е во изведба на ансамблот на велешкиот Театар за деца и младинци сочинет од Драган Миладиновски, Младен Крстевски, Слободанка Чичевска, Ане Павлов, Кирил Гравче и Димитриа Марковски. Режисер на претставата е Младен Крстевски.

Би можело да ве интересира

Во Битола вечер премиера на претставатa „Август во округот Осејџ“

Ана Ололовска

„Ноќ на разноличноста“ вечер на „Лето на тетовската култура“

„Август во округот Осејџ“ нова премиера во Битолскиот театар

Ана Ололовска

Прекинат Интернационалниот фестивал на античка драма „Стоби“

Ана Ололовска

„Бог на масакрот“ – премиера на Турски театар

Ана Ололовска

Нова премиера и гостувања на Битолскиот театар

Ана Ололовска