Во Битола отворена празнична изложба на книги за 11 Октомври

Од:

Универзитетската библиотека „Св. Климент Охридски“ – Битола промовира изложба на книги посветена на претстојниот државен празник 11 Октомври. Станува збор за авторски книги инспирирани од Народноослободителната борба, книги посветени на македонски народни херои, како и други публикации кои се поврзуваат со државниот празник 11 Октомври.

За љубителите на пишуваниот збор, меѓу другите изложени се книгите „Кажување за луѓе и настани од НОБ“ од авторот Боро Китановски, книги за народниот херој Кузман Јосифовски-Питу и поетот револуционер Мите Богоевски, литературен зборник „11 Октомври“, книга за народниот херој Стив Наумов, книгата „Тоде Ивановски – живот и дело“, како и многу други книги чиј издавач е Универзитетската библиотека „Св. Климент Охридски“ – Битола.

Празничните изложби на книги во библиотеката се редовна и традиционална содржина во таа национална установа.

Изложбата на книги посветена на државниот празник 11 Октомври е поместена во фоајето на Библиотеката.

Би можело да ве интересира

Македонската литература ќе биде претставена на 71. Саем на книгата во Франкфурт

Ана Ололовска

Саем на книга на албанските издавачи во Гостивар

Ана Ололовска

Доделени наградите од третиот конкурс за краток расказ „Бибер“

Ана Ололовска

Нова збирка книжевни критики и есеи „Заветни поуки“ од Васил Тоциновски

Ана Ололовска

„Дневници на една љубов“ – нов роман на Лилјана Пандева

Ана Ололовска

Книга за културната дипломатија на СФРЈ од Васко Шутаров

Ана Ололовска