Во Битола отворена изложбата „All is dream” на уметникот Илиана Петрушевска

Од:

Во НУ Завод и музеј-Битола поместена е изложба „All is dream” чиј автор е Илиана Петрушевска, графички дизајнер во НУ Музеј на современата уметност – Скопје.

На изложбата презентирани се 48 дела, монотипии, со рачно изработена хартија.

Во изложените дела, централно е поставен кругот, каде низ колажи од стихови од познати музички композиции, филм, поезија , авторката на нејзин своевиден израз ја проткајува повеќеслојноста на идејниот концепт, посочуваат од битолскиот Музеј.

Илиана Петрушевска дипломирала на Факултетот за ликовна уметност во Скопје, автор е на самостојни и групни изложби, а за својата уметничка работа често е наградувана.

Изложбата „All is dream” изложена во малата сала на НУ Завод и музеј-Битола ќе биде отворена до 4 ноември.

Би можело да ве интересира

Делото на словенечки уметници „Нов светски поредок“ изложено во Мала станица

Ана Ололовска

Отворање на изложбата „Црно-шарено“ на ликовниот уметник Дарко Аницин

Ана Ололовска

Мултимедијална изложба „Ги сакам дрвјата, ги сакам шумите, ја сакам нашата планета Земја“

Ана Ололовска

Изложба „Цвеќе на хуманоста за медицинските сестри“ за Светскиот ден на сестринството

Ана Ололовска

Онлајн презентација на калиграфските дела на иранскиот уметник Мохамедреза Афшари

Ана Ололовска

Изложба „Под стакло“ цртежи во изолација на охридскиот уметник Сашо Блажес

А1он