Високо признание од Русија за македонскиот поет Панде Манојлов

Од:

Македонскиот поет и писател Панде Манојлов, кој живее и создава во Битола, деновиве, за неговото поетско творештво доби уште едно високо меѓународно признание.

Писателот Манојлов од Чувашката народна академија на науките и уметностите на Република Чувашија (Руска Федерација) го доби признанието „Грамота на честа“ кое му е доделено за неговото поетско творештво, за ширење мир и љубов меѓу народите во светот, како и за песна посветена на чувашкиот народ и Република Чувашија.

– По доделувањето на оваа награда следи и мојот прием за дописен член на оваа значајна институција. Тоа за мене е голема чест и признание за тоа што го работам, изјави за МИА писателот и новинар во пензија, Манојлов.

Панде Манојлов е член на Друштвото на писателите на Македонија и на Македонско научно друштво-Битола, и е автор на 22 книги поезија, проза и театарска критика.

Би можело да ве интересира

„Што ќе речат нашите внуци“, нова поетска книга од Раде Силјан

Ана Ололовска

Традиционална поетска манифестација „Празник на липите“ 2020

Ана Ололовска

Седум поетски остварувања во потесниот круг за наградата „Антево перо“

Ана Ололовска

Младата поетеса Ива Дамјановски е добитник на годинешната награда „Браќа Миладиновци“

А1он

„Поетите на третата генерација во македонската литература“, нова книга од Веле Смилевски

Ана Ололовска

„Поетската ноќ во Велестово“ во знакот на творештвото на Зоран Анчевски, интернационалната вечер презакажана за наредното издание

Ана Ололовска