Свечено одбележување на Св. Кирил и Методиј во организација на Педагошки факултет

Од:

Педагошкиот факултет „Св. Климент Охридски“ – Скопје по повод патрониот празник на Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ денеска организира свечено одбележување на 24 Мај, Денот на сесловенските просветители, св. Кирил и Методиј.

Во рамките на свеченоста ќе се одржи Вториот поетски студентски фестивал „На крилата на зборот“, на кој ќе учествуваат студенти поети од неколку факултети од Скопје, Битола и Штип.

Предвидено е и доделување награди за најдобрите есеи на тема „Библиотеките и библиотекарството во 21 век“.

Би можело да ве интересира

Почнува уписот на УКИМ, слободни 10 710 места

Ана Ололовска

Упис на Скопскиот универзитет на 29 и 30 август

Татјана Ташкова

Отворен ден на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“

Ана Ололовска

На УКИМ слободни 10 665 места за нови студенти, првиот рок за упис на 29 и 30 август

Ана Ололовска

ВИДЕО: Свечена академија по повод 70 години на Универзитетот „Свети Кирил и Методиј“

Ана Ололовска

УКИМ одбележува 70-годишен јубилеј

Ана Ололовска