„Стаклена вила“ и „Крик на природата“ – изложби во галеријата „КО-РА“

Од:

Домот на културата „Кочо Рацин“-Скопје вечер ќе отвори две изложби во Галерија „КО-РА“.

Од 19 часот во новиот салон на галеријата (сутерен) ќе биде отворена изложбата „Стаклена вила“ на Борјана Божиновска.

Од 20 часот, пак, во големиот салон на „КО-РА“ ќе биде отворена изложбата „Крик на природата“ од Марија Светиева и Виктор Бранѓолица.

Би можело да ве интересира

Изложба на репродукции на дела на англискиот уметник и патеписец Едвард Лир во Охрид

МСУ со голема изложба на најпрогресивните уметници од Југоисточна Европа

Ана Ололовска

Изложба на дела од кавадаречки ликовни уметници и нивни гости

Ана Ололовска

Во Галеријата „КО-РА“ отворена изложбата на Ленче Коцевска „Моја бесмртна љубов“

Ана Ололовска

Ретроспективна изложба „Од депото на Меѓународната Струмичка ликовна колонија“ во Куманово

Ана Ололовска

Во Вевчани отворена изложбата „Метакосмија“

Ана Ололовска