„Современа скулптура“ – изложба на ДЛУМ

Во Младинскиот културен центар вечер од 20 часот ќе биде отворена возобновената изложба „Современа скулптура“ на Друштвото на ликовни уметници на Македонија (ДЛУМ).

Ќе учествуваат 24 современи автори со 30 дела и ќе биде доделена награда „Боро Митриќески“ именувана по академскиот скулптор, под покровителство на неговото семејство.

До згаснувањето во 1980-тите години изложбата се организирала насловена „Ситна пластика“ и претходно „Современа македонска скулптура“.

Би можело да ве интересира

Изложба на скулптури од Андреј Миневски во Кратово

Ана Ололовска

Меѓународна изложба „Уметност, меѓународна група и пријатели“ во Прилеп

Ана Ололовска

Изложба на академскиот сликар Милко Нестороски

Ана Ололовска

Изложба на Христина Смилкова во Гевгелија

Ана Ололовска

Во Солун изложба на дела на уметници од ЈИЕ организирана од МСУ

Ана Ололовска

Отворена казахстанската изложба „Великата стена: Историја и култура“ во Археолошкиот музеј“

Ана Ололовска