Скопје танцов театар ја почнува новата сезона

Од:

Со претставата „Импулс#волумен13“, вечер од 20 часот во Музејот на современа уметност ќе биде отворена сезоната 2019/2020 на Скопје танцовиот театар.

Претставата е составена од повеќе делови, според концепт и кореографија на Адријана Данчевска, Дејан Битровски и Рисима Рисимкин.

Со оваа претстава Скопје танцовиот театар најавува богата сезона, нови оригинални продукции, настапи на кореографи од странство, како и гостувања низ земјава и надвор од неа.

Скопје танцов театар е основан во 2011 година и е прва официјална компанија за современ танц во земјава. Предводен е од Рисима Рисимкин, основач и уметнички директор.

Би можело да ве интересира

Кореографката Рисимкин на Биенале на уметноста во Тулуз

Ана Ололовска

Резиденција на двајца хрватски уметници во организација на „Локомотива“

Искра Шукарова организира резиденции за млади автори за современ танц во Бугарија и Унгарија

Ана Ололовска

Почнува меѓународниот натпревар „ИКС ДЕНС 2019“

Ана Ололовска

Презентација на програмата на Катедрата за балетска педагогија современ танц

Ана Ололовска

Премиера на „Темниот бакнеж“ – танцова претстава од деца за деца

Ана Ололовска