Сергеј Андреевски со изложба во Сомбор

Од:

Во културниот центар „Лаза Костиќ“ во Сомбор вече ќе биде отворена самостојна изложба на академскиот сликар Сергеј Андреевски.

Организаторите велат дека Сергеј е уметник кој постојано сонува и патува по светот создавајќи уметнички дела. Неговото сликарство може да се означи како пост-експресионистички стил и неограничена слобода на изразот.

Моментален израз на Андреевски се уметничките перформанси придружени со музика. Последните перформанси му биле во САД, Тунис, Италија, Германија и Египет.

Би можело да ве интересира

Музеј на Град Скопје со изложба во Нови Сад одбележува 70 години постоење

Ана Ололовска

Во Крива Паланка изложби по повод 30 години творештво на Роберт Цветковски

Ана Ололовска

Изложба на „Уметничка меѓународна група со пријателите“

Ана Ололовска

Зоран Арсовски со самостојна изложба во Белград

Почнува 45-та Меѓународна ликовна колонија „Куманово“ во Пелинце

„Бранови и мисли“ – изложба на слики од Наташа Попоска Карче