Се отвора Европската филмска платформа – European Film Factory

Од:

Францускиот институт во Скопје информира дека денеска се отвора Европската филмска платформа – European Film Factor.

Свеченото отворање ќе биде денеска во 10 часот, на Zoom, а главна цел на овој европски проект е филмска едукација на младите.

Проектот е поддржан и од Францускиот институт во Париз, а ќе биде отворен за сите земји ширум светот.

Би можело да ве интересира

Истражувачки филмски фестивал Скопје

Ана Ололовска

Македонската филмска продукција повторно со финансиска поддршка од Еуримаж

Ана Ололовска

„Храна во кадар“ – прв Трпеза филм фестивал во Скопје

Ана Ололовска

Со филмот „Зана“ вечер се затвора Тетовскиот интернационален филсмки фестивал

Ана Ололовска

Во Скопје се снима краткиот игран филм со работен наслов „Зајко”

Ана Ололовска

ЕХО Фестивал за планински филм следните пет дена во кината Милениум и Фросина

Ана Ололовска