Романот „Барутни облаци“ од Бранислав Ѓорѓевски издаден на германски јазик

Од:

Романот „Барутни облаци“ од македонскиот автор Бранислав Ѓорѓевски е преведен и издаден на германски јазик.

Под насловот „Pulvershcwaden“ романот „Барутни облаци“ е издаден од страна на издавачот Бернд Е. Шолц и истиот е поставен на најголемата онлајн платформа за продажба на книги Амазон.

„Барутни облаци“ е втората книга на Ѓорѓевски која е издадена на германски јазик. Претходно, во 2016 година, од истата издавачка куќа беше објавена неговата збирка раскази „Северно од Сонцето“.

Покрај романот „Барутни облаци“ Ѓорѓевски до сега има напишано и две збирки раскази „Сите тие краеви“ (2012) и „Северно од Сонцето“ (2015).

Би можело да ве интересира

Дела од 30 писатели на литературната е-манифестација „Илинден“

Ана Ололовска

Авторката на серијалот „Хари Потер“ издаде нова книга која поради пандемијата ќе биде бесплатна

А1он

Излезе од печат збирката раскази „Скопски дамари“ од Благоја Иванов

Ана Ололовска

„Переводчик” ја објави поезијата на Матеја Матевски

А1он

„Крајот на осаменоста“ од Бенедикт Велс во издание на ТРИ

Ана Ололовска

Објавени две книги за деца и млади од кинескиот писател Шен Шиси

Ана Ололовска