Распишан Конкурсот за најдобар расказ „Живко Чинго“

Од:

Општина Охрид го распиша годинашниот Конкурс за најдобар расказ за наградата што традиционално се доделува во чест на охридскиот писател и раскажувач Живко Чинго.

Според пропозициите на Конкурсот, право на учество имааат сите полнолетни граѓани, кои своите трудови треба да ги достават во печатена форма во три примероци под шифра без лични податоци на адресата на Општина Охрид, со назнака „за конкурсот за расказ“.

Авторското право наградените ќе го докажуваат со четврти примерок.

Краен рок за достава на авторските дела е 30 јули, а стручната комисија резултатите од Конкурсот ќе ги објави најдоцна до 6 август.

Наградата за најдобар расказ е една и изнесува 30 илјади денари. Таа ќе биде врачена на културната манифестација „Вечер на Живко Чинго“ која во негова чест традиционално секоја година се одржува во неговото родно Велгошти.

Би можело да ве интересира

„Невидливата борба“ и „Моќта на името“ две нови книги на Издавачката дејност„Св Ѓорѓи Полошки“ при Епархијата Повардарска

Ана Ололовска

Романот „Мрежата на Мамли“ на Блаже Миневски објавен во Србија

Ана Ололовска

Драми на Венко Андоновски на руски

Ана Ололовска

Промоција на „Трамонтана“ – прв роман на Наташа Сарџоска

Ана Ололовска

Промоција на книгата „Несоници“ од Ерол Туфан

Ана Ололовска

Книга за арс-поетичките компоненти во творештвото на Блаже Конески

Ана Ололовска