Распишан конкурс за најдобра песна на „Празник на липите“

Од:

Во пресрет на одржувањето на традиционалната поетска манифестација „Празник на липите“, Друштвото на писатели на Македонија распишува награден конкурс за најдобра необјавена песна што ќе биде прочитана на манифестацијата.

Поетските дела не подлежат на никакви тематско-мотивски или стилски ограничувања. Учество може да земат сите членови на ДПМ, а изборот ќе го изврши трочлена стручна комисија. Победничката песна ќе биде наградена на поетското читање во рамки на манифестацијата „Празник на липите“ што ќе се одржи на петти јуни оваа година.

Песната треба да се испрати во четири примероци на адреса: ул. „Максим Горки“, бр. 18, 1000 Скопје или преку електронска пошта на адресата [email protected] најдоцна до 25 мај 2019 година.

Би можело да ве интересира

ДПМ го распиша конкурсот за најдобра поетска книга

Ана Ололовска

Друштвото на писатели се простува од Данило Коцевски

Ана Ололовска

Почина писателот Миле Неделковски

Ана Ололовска

Поетите Михаил Ренџов и Мирослав Биелик добитници на „Книжевен жезол“ за 2020 година

Ана Ололовска

Врачени годишните награди на ДПМ

Ана Ололовска

Врачување на годишните награди на Друштвото на писателите

Ана Ололовска