„Промоција на „Волшебната авантура” и „Одмаздата на богомолката” од Оља Петрушевска -Томева

Од:

Во паркот пред Културно-информативен центар – Скопје денеска ќе бидат промовирани книгите „Волшебната авантура” и „Одмаздата на богомолката” од Оља Петрушевска -Томева.

Оља Петрушевска Томева, дипломиран правник и магистар по европско право и интеграции. „Волшебната авантура“, раскази за деца е прва литературна обајава на Оља Петрушевска Томева. Книгата ја сочинуваат два расказа, едниот насловен „Волшебната авантура“ како што е и насловот на книгата, а другиот „Јас, Ана и нашето детство“.

„Одмаздата на богомолката“, пак, е роман за возрасни во кој авторката преку светот на илузијата раскажува за болката и љубовта.

Книгите ќе ги промовира Татјана Гогоска, водител ќе биде Елена Максимовска, а предвидена е и драмска игра на Марко и Филип Томеви.

Промоцијата ќе биде пренесувана на LIVE STREAM на ФБ страница на КИЦ – Скопје.

Би можело да ве интересира

„Разговори со Конески“ од Цане Андреевски во издание на „Матица македонска“

Ана Ололовска

Романот „Амбасади“ на Луан Старова објавен на бугарски јазик

Ана Ололовска

Нов број на списанието „Македоника“

Ана Ололовска

Промоција на книгата „Мое виножито“ од Даниела Ангелова – Прнарова

Ана Ололовска

Промоција на „Порој од пепел“ од Исток Улчар

Ана Ололовска

Романот „Круг“ од Димитар Башевски објавен во Софија

А1он