Промоција на романот „Убиство во хотел Босфор“

Од:

Во рамки на Фестивалот на европската книжевност „Букстар“ (BookStar) вечер во „Јавна соба“ ќе биде промовиран романот „Убиството во хотел Босфор“ на турско-германската писателка Есмахан Ајкол, која ќе гостува на промоцијата.

На македонски романот го објави организаторот на фестивалот – „Антолог“, во превод на Тулај Сејфула, со поддршка на програмата „ТЕДА“ на Министерството за култура и туризам на Турција.

„Убиството во хотел Босфор“ е првиот од серијата крими-трилери со ликот на Кати Хиршел, објавен во 2001, а по него и „Бакшиш“, „Сомнителна смрт“ и „Танго Истанбул“.

Романот е најчитан наслов во книжевниот центар „Антолог“ за 2016 година и авторката Ајкол ќе ја добие наградата  „Букстар“ за најчитана книга помеѓу две изданија на Фестивалот на европската книжевеност.

Бестселерот на Есмахан Ајкол (1970) ќе го промовира писателот Владимир Мартиновски.

Би можело да ве интересира

„COMPENDIUM PHILOSOPHIAE“ – нова книга од д-р Бошко Караџов во издание на „Аз-Буки“

Ана Ололовска

Конкурс за текстови по повод 70-годишнината на литературното списание „Современост“

Ана Ололовска

Објавена монографија „Гордоста на Кавадарци“ од Тимчо Апостоловски

Ана Ололовска

Објавена монографијата „Дописниот шах во Македонија“

Ана Ололовска

Сликовницата „Три мали волчиња“ од грчки преведена на македонски јазик

Ана Ололовска

Романот за деца „Сенишната шума“ во издание на „Паблишер“

Ана Ололовска