Промоција на романите нa Оливера Ширгоска„ Исповед“ и „Прекрасен странец“ вечерва во Кичево

Од:

Вечерва во 19 часот во големата сала од Центарот за култура во Кичево, ќе бидат промовирани двата најнови романи на Олиера Ширгоска„ Исповед“ и „Прекрасен странец“.

–Двата мои романи што излегоа од печат пролетва се резултат на пандемијата и предолгото слободно време кое го поминувавме во домот. Романот „Прекрасен странец“ го започнав пред три години и со мали прекини го завршив годинава. Главниот акцент во овој роман е моето членство и другарување во здружението Вешта жена и романот претставува спој на љубовен и семеен роман каде главни хероини се мајките на девојчињата, каде се опишува животниот пат на едно девојче исполнет со падови и подеми, и живот кој ќе донесе и неизмерна радост, подвлече авторката Ширгоска.

Таа за вториот роман„ Исповед“ , нагласи дека е резултат на незадоволството на родителите кои се соочуваат со проблемот од зависност од коцка и игри на среќа кај младата популација која ги води на маргините на животот.

Ширгоска е автор и на романите„ Ања“, „Срце“ и „Скандал“, стихозбирките „Сиот мој блуз“, „Љубовен танц“, „Крилјата на љубовта“ и „Благослов“ и збирката раскази „Девојчето со стаклени очи“.

Рецензијата за овие романи ја напиша Викторија Алексоска, лектор е Ирена Игњатовска, додека дизајнот на корица е дело на Фламур Каса.

Би можело да ве интересира

Излезе од печат книгата поезија „Топли билки“ од Бојан Васиќ

Ана Ололовска

Објавена книгата „Средби и разговори“ од Томислав Османли

Ана Ололовска

Промовирана книгата „Тетовскиот говор“ од Дарко Гавровски

Ана Ололовска

Душко Трифуновски ќе ги промовира драмите „Слана / Јазол“ кои се слика за тешката општествена стварност

Ана Ололовска

„Доживувањата на двајца селски учители“, нов роман од Паскал Гилевски

Ана Ололовска

Промовирана книгата „Зборови со персиско потекло во македонскиот јазик“ од Зеќир Рамчиловиќ

Ана Ололовска